Manchester City verslaat United in stadsderby

Engels voetbal

Bij Manchester United is het al langer onrustig dit seizoen, mede door de tegenvallende resultaten in de Premier League en een kritische trainer, José Mourinho, die geregeld met de Engelse pers in de clinch ligt. Des te pijnlijker was de nederlaag (3-1) tegen koploper en titelhouder Manchester City zondag in de altijd beladen stadsderby. City zette United, dat naar de achtste plaats zakte, op een nog grotere achterstand: twaalf punten.

David Silva opende in de twaalfde minuut de score voor de ploeg van trainer Pep Guardiola. Aan het begin van de tweede helft maakte Sergio Agüero de 2-0 door vanuit een moeilijke hoek de bal hard en hoog in het doel te schieten. Het was het achtste competitiedoelpunt van de Argentijnse aanvaller, momenteel topscorer in Engeland.

Manchester United mocht nog even hopen op een goed resultaat toen de Belgische spits Romelu Lukaku in het strafschopgebied onderuitging na contact met doelman Ederson. Anthony Martial benutte de strafschop: 2-1. Maar invaller Ilkay Gündogan besliste de topper in de slotfase en stelde de tiende zege in twaalf duels veilig voor het nog ongeslagen City.

Op twee punten van de koploper volgt Liverpool, dat Fulham zondag op Anfield met 2-0 versloeg. De Egyptische spits Mohamed Salah opende kort voor rust de score met zijn zesde goal van dit seizoen in de Premier League. De Zwitser Xherdan Shaqiri nam in de tweede helft het tweede doelpunt van de ‘Reds’ voor zijn rekening. Aanvoerder Virgil van Dijk deed de hele wedstrijd mee bij Liverpool, dat net als City nog geen competitiewedstrijd verloor. Georginio Wijnaldum werd in de 69ste minuut gewisseld.

Nummer drie Chelsea – eveneens nog ongeslagen na twaalf speelronden – kwam zondag voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel (0-0) tegen Everton en zag de achterstand op City oplopen tot vier punten. (NRC)