Koploper PSV Van Bommel heeft zijn eerste record als trainer al op zak na twaalfde zege op rij

Mark van Bommel
Mark van Bommel Foto Matthew Childs/Reuters

Het seizoen is nog niet eens halverwege en toch heeft Mark van Bommel – in zijn eerste jaar als trainer in de eredivisie – al een record op zijn naam staan. Door de 4-1 zege van PSV op De Graafschap is Van Bommel de enige trainer die met zijn ploeg de eerste twaalf wedstrijden in de eredivisie heeft gewonnen. Van Bommel verbeterde het record van Morten Olsen, die in 1997 met Ajax de eerste elf competitieduels won.

„Het zijn maar statistieken”, relativeerde Van Bommel zijn record zaterdag na het duel in Doetinchem, met een glimlach op zijn gezicht. „Het belangrijkste is natuurlijk dat we weer hebben gewonnen. Maar een record is uniek.”

PSV bleek op de Vijverberg redelijk hersteld van de slijtageslag van afgelopen dinsdag op Wembley tegen Tottenham Hotspur. Na een matige eerste helft leidde de koploper met 2-1, door goals van aanvoerder Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Na de rust kwam De Graafschap er niet meer aan te pas en voerden Donyell Malen en opnieuw De Jong de score verder op.

Van Bommel was tevreden over het spel van zijn ploeg, behalve in de eerste helft. „In de rust heb ik uitgelegd hoe we beter druk konden zetten”, zei hij tegen het ANP. „In de tweede helft hebben we het beter gedaan en zijn we niet meer in de problemen gekomen. Toen hadden we wel de controle.” (NRC)