Gaza

Nieuwe beschietingen na dood Hamasstrijders en officier Israël

Opleving geweld

Bij een Israëlische militaire operatie in het zuiden van Gaza zijn zondagnacht zeven Hamasstrijders en een Israëlische officier omgekomen. Zeker één Israëlische militair en zeven Palestijnen raakten gewond. Dat leidde maandag tot beschietingen over en weer. Hamas, dat de macht heeft in Gaza, zei dat de schietpartij zondagnacht een gerichte actie was van Israël om Nour Barak, een hoge Hamas-militair, te doden. Barak kwam om het leven. Volgens het Israëlische leger voerde het een operatie uit om informatie te verzamelen. Maandag werden vanuit Gaza zo’n tweehonderd raketten en granaten afgevuurd op Israël. Daarbij raakten zes mensen gewond. Israël antwoordde met bombardementen op wat het omschreef als Palestijnse terreurdoelen. Daarbij kwamen zeker drie Palestijnen om. (NRC)