Opinie

Wat een heerlijke traditie, de Nacht van NRC

Foto Merlin Daleman/NRC

Het is intussen een heerlijke traditie geworden: een avondvullend programma waarop NRC journalistiek op een podium plaatst. Het is een mooi moment voor de redactie om in dialoog te gaan met de lezer. En voor de lezer om de redactie te ontmoeten.

Er was een Nobelprijswinnaar dit jaar. En collega Michel Kerres interviewde onze ambassadeurs uit Moskou, Londen en New York.

Onze Haagse redactie zorgde voor een live-opname van onze populaire politieke podcast Haagse Zaken. Interviewer Coen Verbraak keek in de ziel van Carola Schouten en Leo Blokhuis had het dan weer over een andere ziel: de Queen of Soul.

Er was cabaret: Yentl en de Boer beten de spits af. Victor Mids speelde met het brein van de NRC-lezer. En Claudia de Breij, ‘grande dame’ van het Nederlandse cabaret sloot af met een heerlijk stuk uit haar voorstelling #Nu die in onze krant bekroond werd met vijf ‘ballen’.

En tot slot kan ik tot mijn grote trots zeggen dat de J.L. Heldringprijs voor de beste columnist van 2018 dit jaar naar ‘onze’ Maxim Februari ging.

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.