Twaalf doden door overstromingen Jordanië

Twee weken geleden kwamen al 21 mensen, voornamelijk kinderen, om het leven toen hun bus van de weg werd gesleurd door een plotselinge overstroming.

Een auto is van de weg geraakt tijdens een overstroming bij de plaats Madaba ten zuiden van hoofdstad Amman in Jordanië vrijdag.
Een auto is van de weg geraakt tijdens een overstroming bij de plaats Madaba ten zuiden van hoofdstad Amman in Jordanië vrijdag. Foto EPA

Hevige regen en overstromingen hebben aan zeker twaalf mensen in Jordanië het leven gekost. Dat meldde de regering van het land zaterdag volgens persbureau Reuters. Ook moesten zo’n 3.700 toeristen worden geëvacueerd uit de oude stad Petra, een grote toeristische trekpleister in het land.

Jordanië kondigde de noodtoestand af in de havenstad Aqaba aan de Rode Zee, in het zuiden van het land. De overheid heeft besloten dat scholen en universiteiten zaterdag de hele dag dicht blijven. Ook is de weg van hoofdstad Amman richting het zuiden dicht voor verkeer. Moskeeën zijn juist dag en nacht open om burgers in de getroffen gebieden tijdelijk onderdak te verlenen.

Twee weken geleden al 21 doden door overstroming

Twee weken geleden kwamen ook al 21 mensen, voornamelijk kinderen, om het leven toen hun bus tijdens een schooluitje naar de Dode Zee van de weg werd gesleurd door een plotselinge overstroming.

Na die natuurramp klonk er felle kritiek op de hulpverlening, die te traag op gang zou zijn gekomen. Hulpverleners zouden niet goed voorbereid zijn geweest. Twee ministers dienden in dat kader op te stappen.