Ziektekostenverzekeringen

Zorgpremie basisverzekering CZ stijgt volgend jaar met 7,4 procent

De premie van CZ, met zo’n 3,5 miljoen verzekerden een van de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland, stijgt in 2019 met 8,55 euro per maand. De maandelijkse premie van de basisverzekering komt daarmee uit op 124,80 euro, meldt CZ, een stijging van 7,4 procent ten opzichte van de premie van het lopende jaar. Dat is echter minder dan de stijging van 10 euro per maand waar het kabinet rekening mee hield. Als naar de werkelijke kosten was gekeken, dan was de premie hoger uitgevallen, meldt CZ. Donderdag maakte ook verzekeraar Nationale-Nederlanden bekend de basisverzekering met 9,02 euro omhoog te doen, een stijging van 7,5 procent. De stijging valt mee omdat de zorgkosten dit jaar minder hard stijgen dan het ministerie van Volksgezondheid berekend heeft. (NRC)