Voetbal

Marcel Keizer is de nieuwe coach van Sporting Portugal

Marcel Keizer wordt de nieuwe coach van Sporting Portugal. Zijn huidige club, Al-Jazira uit Abu Dhabi, heeft het vertrek van de Nederlandse trainer bevestigd op de website. „We danken hem voor alles wat hij heeft gedaan voor onze club en wensen hem veel succes in Lissabon”, aldus de voorzitter van de club, sjeik Mohammed Saif Al Suwaidi

Keizer trad in juni aan bij de club in het Midden-Oosten. Het was zijn eerste aanstelling na zijn gedwongen vertrek bij Ajax eind 2017. „Het was een eer om de trots van Abu Dhabi te dienen. Ik wens de club alle succes de komende jaren”, laat Keizer weten op de clubsite.

Sporting heeft de komst van de Nederlandse trainer nog niet bevestigd. De club uit Lissabon, met onder anderen de Nederlandse aanvallers Bas Dost en Luc Castaignos in dienst, is op zoek naar een vervanger voor de onlangs ontslagen José Peseiro.

Na negen wedstrijden staat de club op de derde plaats in de Primeira Liga, op twee punten achterstand van twee gezamenlijke lijstaanvoerders: FC Porto en de verrassende ploeg van Sporting Braga.

Marcel Keizer was onder meer trainer van FC Emmen, SC Cambuur en Jong Ajax toen hij in 2017 hoofdcoach werd bij Ajax, als opvolger van Peter Bosz, die in die zomer was vertrokken naar Borussia Dortmund. (NRC)