Toetjestrifle

Taart? Nee, trifle is toch echt gewoon een dessert.

A bunch of bananas. Clipping path included.
A bunch of bananas. Clipping path included.

In het kookboek staat dit recept bij de taarten, maar een trifle is gewoon een dessert.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak een kruimeldeeg door de boter in blokjes te snijden en deze met de bloem, de lichtbruine basterdsuiker en het zout bij elkaar te doen in een kom. Meng het met een mixer tot je kleine, losse kruimels hebt. Leg de kruimels op de beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten goudgeel in het midden van de oven. Haal ze eruit en schep ze voorzichtig los met een lepel. Laat de kruimels op de bakplaat afkoelen.

Doe voor de karamelsaus de lichtbruine basterdsuiker, de boter, de slagroom en het zout bij elkaar in een pan en verwarm het op middelhoog vuur tot het kookt. Laat het vier minuten zachtjes koken, terwijl je regelmatig roert. Haal het daarna van het vuur en laat het afkoelen. Pel de bananen, snijd ze in dunne plakjes en bestrooi ze met de kaneel. Doe de slagroom met de witte basterdsuiker in een kom. Klop met de mixer tot het stevig is.

Schep de helft van het kruimeldeeg in de glazen kom. Leg hier de helft van de bananenplakjes op. Verdeel hier de helft van de slagroom over en schenk de helft van de karamelsaus erover. Herhaal de lagen. Bewaar een paar plakjes banaan, wat slagroom en een klein beetje karamelsaus om mee te eindigen.