‘Kinderen omgekomen in Syrië bij bombardement internationale coalitie’

Bij luchtaanvallen op doelen van terreurbeweging Islamitische Staat zouden 17 kinderen zijn gedood, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto Louai Beshara/AFP

Bij luchtaanvallen van de internationale coalitie op doelen van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) zijn vrijdag meerdere kinderen omgekomen. Het bombardement vond plaats in de Syrische provincie Deir Ezzor. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten op basis van meerdere bronnen.

Volgens het Observatorium, dat vanuit Londen de oorlog in Syrië volgt, zijn bij twee luchtaanvallen in het zuidoosten van Syrië zeker 33 mensen om het leven gekomen. Onder hen zouden 17 kinderen zijn. Het gaat om Iraakse families die in een van de laatste gebieden leven die nog in handen zijn van IS. Het is onduidelijk hoeveel militanten van IS zijn gedood bij deze bombardementen. Ook is het niet bekend welk land de luchtaanvallen heeft uitgevoerd.

Lees ook: ‘Precieze’ luchtoorlog tegen IS eiste toch veel burgerslachtoffers

Aantal burgerdoden

Sinds het begin van de oorlog in 2014 tegen IS voerde de internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten duizenden luchtaanvallen uit op doelen in Irak en Syrië. Hoeveel burgerslachtoffers hierbij zijn gevallen blijft onduidelijk. Volgens de coalitie gaat het om ongeveer 1.000 burgerdoden. De ngo Airways, die het aantal burgerdoden bijhoudt in Irak en Syrië, spreekt van zeker 6.700 burgerdoden.