In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
De Franse president Emmanuel Macron poseert voor een selfie met een medewerker van de fabriek van Renault, in het noord-Franse Maubeuge. Hij was daar op woensdag, een stop van zijn tour door de regio om de honderste verjaardag van de Wapenstilstand van 11 november. Daarmee kwam in 1918 een einde aan de Eerste Wereldoorlog, voor Fransen 'De Grote Oorlog'.
Foto Ludovic Marin/AFP
Bewoners proberen zoveel mogelijk eigendommen veilig te stellen in de nasleep van een grote brand die in de nacht van 7 op 8 november de centrale markt van Antananarivo (Madagaskar) verwoestte.
Foto Marco Longari/AFP
Hoge golven rollen de haven van Lesconil binnen, in het westen van Frankrijk. Deze foto is van dinsdag 7 november.
Foto Fred Tanneau/AFP
Een medewerker van het Wittte Huis reikt naar de microfoon, terwijl politiek verslaggever Jim Acosta van nieuwszender CNN probeert een vraag te stellen aan president Donald Trump. Trump en Acosta raakten tijdens de persconferentie, Trumps eerste daags na de congressionele verkiezingen, verwikkeld in een verhitte woordenwisseling. De persstaf van de regering heeft Acosta uit het Witte Huis verbannen.
Foto Jonathan Ernst/Reuters
Een wandelaar en zijn hond in Cuxhaven, een havenstad in Nedersaksen. Deze foto is van dinsdag 7 november.
Foto Patrik Stollarz/AFP
De 23-jarige studente Hawa Adam Hassan, hier gefotografeerd in een atelier in Mogadishu (Somalië), wilde altijd al modeontwerpster worden. Dit jaar produceerde ze haar eerste ontwerpen.
Foto Abdirazak Hussein Farah/AFP
Een man uit Honduras, die mee loopt in de karavaan die onderwerg is naar de Verenigde Staten, beschermt zijn kind in de chaos die is ontstaan nadat andere migranten een checkpoint bestormt op de grens tussen Guatemala en Mexico. Deze foto is van 19 oktober.
Foto Ueslei Marcelino/Reuters
In Mumbai (India) hebben bewoners hun huizen versierd met gekleurde lichtjes, op de vooravond van Divali. Het Indiaas lichtjesfestival werd woensdag gevierd.
Foto Punit Paranjpe/AFP
Bezoekers aan de poort van de eerste China International Import Expo in Shanhai. De beurs begon maandag en duurde vijf dagen.
Foto Johannes Eisele/AFP
Leden van de Russische erewacht marcheren tijdens de militaire parade op het Rode Plein van Moskou. Op dinsdag 7 november 1941 deden Russische soldaten dat ook - toen hield het zogeheten Rode Leger een mars langs de muren van het Kremlin, op weg naar het front, om te vechten tegen Duitse troepen.
Foto Mladen Antonov/AFP
Het Argentijnse nationale vrouwenvoetbalteam poseert voor een foto op het officiële traininsveld van de Argentijnse voetbalbond (donderdag 1 november). Dat veld was eigenlijk alleen voor de mannen; voor de vrouwen werd pas plaats gemaakt nadat publiek bekend was geworden dat zij op veel slechtere velden moesten trainen.
Foto Natacha Pisarenko/AP
Dinsdag brachten de hondengeleiders van de nationale politie van Nepal een eerbetoon aan hun honden. Dat deden ze ter ere van Tihar, het lichtjesfestival zoals dat in Nepal wordt gevierd. Volgens de overlevering zijn honden de speciale gezanten van de god Yama, de god van dood.
Foto Prakash Methema/AFP
Deze werknemer van de gemeente heeft net de treden naar het monument de India Gate schoongeveegd. Samen met haar dochter staat ze in de dichte smog die blijft hangen in New Dehli. De lucht in de Indiase hoofdstad is in de wintermaanden dik van de fijnstofdeeltjes die in de kou dichter bij de grond hangen.
Foto Manish Swarup/AP
Inwoners van de Syrische stad Deir-ez-Zor in het oosten van het land, moesten die regio eerder verlaten door hevige gevechten in de burgeroorlog. Dit meisje en haar familie wonen nu in een opvangkamp voor ontheemden nabij Al-Arishah.
Foto Delil Souleiman/AFP
Vrijwilligers van het Eerste regiment van de Royal Anglians dragen bij aan de opstelling van een kunstexpositie die de Slag aan de Somme herdenkt, een grote uit de Eerste Wereldoorlog. Er vielen toen meer dan een miljoen slachtoffers; het kunstwerk 'Shroud of the Somme' dat te zien is in Londen, bestaat uit 72.396 in doodskleden gehulde poppetjes.
Foto Henry Nicholls/Reuters