Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Werknemers van Lloyd's nemen een minuut stilte in acht tijdens Remembrance Day, de dag waarop in het Verenigd Koninkrijk de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog herdacht worden.
Werknemers van Lloyd's nemen een minuut stilte in acht tijdens Remembrance Day, de dag waarop in het Verenigd Koninkrijk de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog herdacht worden. Foto Ben Stansall/ AFP
 1. Nepnieuws in de Eerste Wereldoorlog

  Honderd jaar geleden was het einde van de Eerste Wereldoorlog. Althans, dat dacht men even dankzij onbewust verspreid nepnieuws van de vijfendertigjarige Amerikaanse journalist Roy Howard, schrijft Knack. De oorlog eindigde pas vier dagen later écht. Tip van correspondent Anouk van Kampen.

 2. Corruptie onder Zuid-Soedanese politici

  Correspondent Koert Lindijer zag een uiterst interessante documentaire over corrupte Zuid-Soedanese politici die hun geld in buurlanden investeerden. De docu zou aanvankelijk worden uitgezonden door een Keniaans tv-station, maar op het laatste moment ging dat door politieke druk niet door.

  Bekijk hier: The Profiteers
 3. Een schijnoverwinning voor May

  Correspondent Melle Garschagen tipt een venijnige column van Fintan O’Toole in The Irish Times. Europa moet May haar Brexit-puinhoop als overwinning laten vieren en stiekem tevreden zijn dat er een zo zacht mogelijke Brexit komt, schrijft hij.

 4. Waarom is Anne Frank zo beroemd?

  De Amerikaanse professor Joodse literatuur Dara Horn vraagt zich af wat Anne Frank geschreven zou hebben als ze het kamp had overleefd en schrijfster was geworden. Waarschijnlijk was ze dan nooit zo beroemd geworden, stelt ze in een vlammend stuk in Smithsonian Magazine. “People love dead Jews. Living Jews, not so much.” Tip van redacteur Wieland van Dijk.

 5. Rampbestrijding in een van de gevaarlijkste steden ter wereld

  Aardbevingen, modderstromen en een actieve vulkaan: de stad Manizales in Colombia wordt van alle kanten bedreigd door natuurgeweld. Maar daardoor is de stad ook wereldwijd koploper op het gebied van rampbestrijding. The Guardian nam een kijkje in een van de gevaarlijkste steden ter wereld.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.