ziekenhuizen

Amsterdam krijgt recht op eerste koop van failliet MC Slotervaart

Ziekenhuizen

De gemeente Amsterdam wil een onwenselijke overname van het failliete MC Slotervaart tegenhouden. Deze week heeft het stadsbestuur het ‘recht op eerste koop’ op het vastgoed van het ziekenhuis laten vastleggen. Bij een mogelijke doorstart moeten de curatoren het MC Slotervaart nu eerst te koop aanbieden aan de gemeente. De stap van het college betekent zeker niet dat Amsterdam het ziekenhuis automatisch overneemt, zei wethouder Marjolein Moorman (Zorg, PvdA) donderdag in de gemeenteraad. Ze sprak van „een enorm financieel risico”. Het geeft het college wel de mogelijkheid een overname door „zorgcowboys” te blokkeren door het vastgoed over te nemen. De curatoren meldden donderdag dat er één serieuze kandidaat is overgebleven om het ziekenhuis over te nemen. (NRC)