12 doden

Dader schietpartij Californische bar is 28-jarige ex-marinier

De dader van de schietpartij in een bar in de Amerikaanse plaats Thousand Oaks, Californië, is een 28-jarige ex-marinier. Hij schoot donderdag zeker twaalf mensen dood, onder wie een politieagent. Ook de schutter zelf overleefde het niet. Een lokale sheriff zegt dat de dader waarschijnlijk zelfmoord pleegde en een pistool gebruikte bij zijn daad. Het motief is nog onduidelijk: de ex-marinier, die in Afghanistan heeft gediend, zou volgens getuigen niets hebben gezegd toen hij de bar Borderline binnenliep en het vuur opende. Op dat moment zouden honderden mensen aanwezig zijn geweest bij een linedance-evenement in de horecazaak, onder wie veel studenten. De dader zou zo’n dertig schoten hebben gelost en rookbommen hebben gebruikt. (ANP)