Zevende lichaam gevonden onder puin in Marseille

Maandag stortten twee gebouwen plotseling in. Volgens hulpdiensten kost de reddingsoperatie veel tijd vanwege de slechte staat van de omliggende gebouwen.

Hulpdiensten aan het werk bij de ingestorte gebouwen in Marseille.
Hulpdiensten aan het werk bij de ingestorte gebouwen in Marseille. Foto Loic Aedo/ AFP

Hulpdiensten hebben in de Zuid-Franse stad Marseille donderdag een zevende lichaam gevonden onder het puin van twee gebouwen die afgelopen maandag zijn ingestort. Dat zeiden burgemeester Jean-Claude Gaudin en het lokale brandweerkorps, meldt persbureau Reuters.

De twee gebouwen in het centrum van Marseille stortten maandagochtend plotseling in. Een van de panden was onbewoonbaar verklaard en ontruimd. Het tweede pand was nog bewoond. Vlak na het incident lieten de autoriteiten weten dat er acht personen werden vermist.

Omliggende gebouwen verzwakt

Volgens hulpdiensten neemt de reddingsoperatie zoveel tijd in beslag vanwege de slechte staat van de omliggende gebouwen. Deze woningen zijn verzwakt na de ineenstorting van de twee gebouwen. Dinsdag werd uit voorzorg al een bouwval neergehaald.

De Franse autoriteiten onderzoeken nog wat de oorzaak is van het voorval. Omwonenden lieten aan de Franse pers weten dat veel van de panden, gelegen vlakbij het historische centrum van Marseille, al lange tijd in een zeer slechte staat verkeerden.

De gebouwen waren gelegen aan de Rue d’Aubagne, in het centrum van Marseille: