Kokosmakronen

Een recept voor kokosmakronen, want zelf maken is altijd beter dan wat de supermarkt te bieden heeft.

test
test test

Elk weekend proberen mijn vriendin en ik boodschappen te doen op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. De vis, het vlees, groente, kaas en brood, het is allemaal net even lekkerder als je het niet bij de supermarkt haalt. Als we dan helemaal zijn uitgewinkeld, trakteren we onszelf op een broodje haring, een paar kipkluifjes of op kokosmakronen. Of deze net zo lekker worden weet ik niet, maar net als de spullen op de markt is zelf maken altijd beter dan wat de supermarkt te bieden heeft.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een brandschone kom. Klop ze met de mixer op middelhoge stand vier minuten tot een schuimige en stevige massa. Doe er de honing bij en mix nog een minuut tot het schuim mooi glanst. Schep er met een lepel voorzichtig de kokos door, net lang genoeg tot alles goed gemengd is. Verdeel het beslag met een lepel op de bakplaat in vier ronde bergjes. Bak de koeken in het midden van de oven vijftien minuten of tot ze lichtgekleurd zijn. Haal ze uit de oven en laat ze tien minuten afkoelen op de bakplaat.