Terreurdreiging

Ambulancepersoneel krijgt kogel- en steekwerende vesten

Ambulancepersoneel in Nederland krijgt kogel- en steekwerende vesten en helmen. Dat bevestigt brancheorganisatie Ambulancezorg Nederland. Aanleiding is de algemene terreurdreiging in Nederland. Op advies van de brancheorganisatie gaan alle regionale ambulancediensten de beschermende kleding aanschaffen voor hun personeel. Ook wordt het personeel geschoold en getraind in omgaan met extreem geweld. Het ambulancepersoneel is niet verplicht om de nieuwe helmen en vesten te dragen, maar moet zelf inschatten wanneer het nodig is. Volgens 1Limburg krijgen medewerkers in Zuid-Limburg nog dit jaar de nieuwe vesten en helmen. Er wordt al langer gesproken over betere bescherming van de beroepsgroep. In januari zei de brancheorganisatie na te denken over helmen en scherfwerende vesten. (NRC)