Overnamekandidaten

Curator failliete reisorganisatie TravelBird rekent op doorstart

De Nederlandse reisorganisatie TravelBird is failliet verklaard. Vorige week vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Op verzoek van de directie en bewindvoerder Jan Padberg is dat nu omgezet in een faillissement. De reisorganisatie verkeert al langer in zwaar weer en onderhandelde met het Britse Secret Escapes over een overname. Die deal ketste op het laatste moment echter af. De bewindvoerder laat weten er vertrouwen in te hebben dat TravelBird in afgeslankte vorm een doorstart kan maken. Hij zegt dat er meerdere serieuze gegadigden zijn uit zowel binnen- als buitenland. Padberg wil geen namen noemen van mogelijke overnamekandidaten en wil ook niet kwijt of Secret Escapes nog in beeld is. Een klein deel van de 310 medewerkers van het bedrijf is nog aan het werk, meldt de bewindvoerder. (NRC)