Zesde lichaam gevonden onder puin Marseille

Sinds er maandag twee verouderde gebouwen instortten in het centrum van Marseille zijn er vier mannen en twee vrouwen gevonden onder het puin.

Brandweermannen zoeken naar slachtoffers onder het puin in het centrum van Marseille.
Brandweermannen zoeken naar slachtoffers onder het puin in het centrum van Marseille. Foto Loic Aedo

Hulpdiensten in de Franse stad Marseille hebben woensdag een vijfde en zesde lichaam gevonden onder het puin van de twee gebouwen die maandag zijn ingestort. In totaal zijn er nu vier mannen en twee vrouwen gevonden.

De zoektocht naar slachtoffers is daarmee nog niet ten einde, laat de lokale brandweerchef Charles-Henri Garie weten aan nieuwszender BFMTV: “We gaan verder met ons werk in de hoop dat we nog overlevenden vinden.” Hulpverleners zeiden eerder dat er vijf tot acht mensen onder het puin zouden zijn bedolven.

De zoektocht wordt bemoeilijkt doordat de panden om de twee ingestorte gebouwen heen ook dreigen om te vallen. Een van de panden die maandagochtend plotseling instortten was onbewoonbaar verklaard en stond leeg. In het andere gebouw woonden nog wel mensen. De gebouwen waren vier en vijf verdiepingen hoog. Maandagavond liet de brandweer een derde zwaar beschadigd pand gecontroleerd neerhalen.

De autoriteiten onderzoeken nog wat precies de oorzaak is van het instorten van de verouderde gebouwen.