Thuiskok

Kaashapjes

Dit is een van de weinige hartige recepten van dit kookboek.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer, verwijder het plastic laagje en laat de plakjes een paar minuten ontdooien. De kant waar het plastic zat, leg je naar boven. Bestrijk met een kwastje de bovenkant met een klein beetje water zodat het plakkerig wordt. Leg een plakje omgekeerd op het tweede zodat de plakkerige kanten op elkaar zitten. Druk ze goed aan met je handen. Doe dit ook met de andere twee plakjes.

Kluts het ei in een schaaltje los met een vork. Strijk met een kwastje een beetje geklutst ei over de bovenkant van de plakjes, zodat ze gaan glanzen. Strooi het zout er over. Leg de plakken nu op de bakplaat, want later wordt het lastig om de zoutjes op de bakplaat te krijgen. Schep op een plak alle kaas en druk die een beetje vast. Snijd deze plak in vijf gelijke repen. Snijd de repen daarna dwars doormidden, zodat je in totaal tien zoutjes krijgt. Snijd op dezelfde manier de andere plak in tien zoutjes. Leg er per reepje twee amandelen op en druk ze een beetje aan. Schuif de reepjes uit elkaar, zodat er wat ruimte tussen zit. Bak de zoutjes 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol geworden zijn. Laat afkoelen voor je ze opeet.