Recensie

Recensie

Robyn is opgewassen tegen oprukkende beats

Laat je niet misleiden door de openingsklanken van het eerste nummer op Honey, ‘Missing’. De generieke riedel van glazige keyboardklanken blijkt geen voorbode van de stijl die de Zweedse Robyn ons na acht jaar afwezigheid voorschotelt. Robyn wil zowel dansen als haar liefdesleven evalueren. De beschouwelijke momenten zijn het waardevolst: ‘Baby Forgive Me’ is een omfloerst nummer, met doffe onderzeegeluiden en unheimische samenzang met een robotstem, die haar lijkt te belagen. ‘Send To Robyn Immediately’ vindt het midden tussen dansen en denken met gedempte beats en af en toe een opvlammende keyboardsample. Sommige nummers zijn te schril, maar de single ‘Honey’ laat horen dat Robyns hoge koerende stem is opgewassen tegen oprukkende beats en synthesizerpartijen. Haar stem is snedig en opzwepend, haar muziek poppy en tegelijk diepzinnig, zoals Madonna in haar beste dansvloerhits.