Elektrische bolderkar

‘Fabrikant Stint trekt aanvraag faillissement in’

Stintum, de producent van de Stint, heeft zijn faillissementsaanvraag ingetrokken. Het bedrijf wil eerst afwachten of de elektrische bolderkar misschien snel weer wordt toegelaten op de openbare weg, laat Stintum-baas Edwin Renzen dinsdagavond weten aan RTV Utrecht. Renzen was niet bereikbaar voor commentaar. Tegen RTV Utrecht zegt hij dat hij om meerdere redenen hoop heeft gekregen op een terugkeer van de Stint. Hij noemt bijvoorbeeld het onverwachte hoger beroep bij de Raad van State dat dinsdag werd aangetekend door een Almeerse kinderopvang, tegen een verbod van de voorzieningenrechter in Utrecht. Ook heeft Renzen vertrouwen in het geplande overleg tussen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) en een aantal kinderopvangcentra. (NRC)