Recensie

Recensie

De zware rapskills van cowboy Action Bronson

White Bronco, het nieuwe album van Action Bronson, doet denken aan een western. Met een smak gaan de klapdeuren van de saloon open en tegen het felle licht zie je geen gespierde cowboy met een hoed en twee holsters, maar een kale man met een grote baard en een microfoon. Een ander verschil: White Bronco speelt zich af in het grauwe Flushing, in New York. Bronson grijpt je met zijn luchtige rapstijl bij je lurven en sleurt je mee terug in de tijd. Dat zijn team producers bestaat uit meesters (o.a. Knxwledge, Party Supplies) die weten hoe ze gitaarpartijen uit prog-rock, blues en soul moeten verknippen tot gruizige hiphopbeats, werkt daar fijn aan mee. Het levert een authentiek album op waarmee Bronson de huidige hiphoptrends compleet in de wind slaat. Een moderne western maar dan wel in de betonnen jungle, met bovenop het bokkende paard een zware ruiter met zware rapskills.