De uitslagen van de midterms

Bekijk hier de meest recente tussenstanden van de verkiezingen voor de Senaat, het Huis van Afgevaardigden en 36 gouverneursposten.

Huis van Afgevaardigden

Elke twee jaar staan alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden op het spel. Elke zetel vertegenwoordigt een kiesdistrict. Het aantal kiesdistricten verschilt per staat en wordt bepaald aan de hand van het aantal inwoners, waarbij het totaal aantal 435 blijft. Het Huis was de afgelopen acht jaar in handen van de Republikeinen, maar de Democraten hebben nu de meerderheid heroverd. Het nieuwe Huis van Afgevaardigden zal een recordaantal vrouwelijke leden gaan tellen.

Terug naar boven

Gouverneurs

Gouverneurs besturen de lokale Congressen. Ze worden voor vier jaar gekozen en zitten maximaal twee termijnen. De Democraten wonnen deze verkiezingen 7 gouverneursposten. Alleen in Georgia is nog geen winnaar uitgeroepen.


Terug naar boven

Senaat

De honderd senatoren in de Senaat zitten zes jaar. Elke twee jaar wordt over ruwweg een derde van de zetels gestemd. Iedere staat levert twee senatoren, ongeacht het aantal inwoners. Hierdoor kan het zijn dat een dunbevolkte staat als Wyoming een even zware stem heeft in de Senaat als het dichtbevolkte Californië. De Republikeinen hebben deze verkiezingen hun meerderheid in de Senaat weten te behouden.

Terug naar boven

Opkomst

De opkomst lag deze midterms landelijk een stuk hoger dan in de afgelopen decennia, maar zoals gebruikelijk nog wel ver onder de opkomst bij presidentsverkiezingen.


Terug naar boven