Twee lichamen gevonden in puin ingestorte gebouwen Marseille

Maandag stortten twee gebouwen plotseling in. Volgens de Franse autoriteiten raakten vijf tot acht personen bedolven onder het puin.

Een van de gebouwen was onbewoonbaar verklaard.
Een van de gebouwen was onbewoonbaar verklaard. Foto Loic Aedo/AFP

In het puin van twee ingestorte gebouwen in de Zuid-Franse stad Marseille zijn dinsdag twee lichamen gevonden. Het gaat om een man en een vrouw, meldt de openbaar aanklager van het land. Hulpdiensten zijn op zoek naar andere slachtoffers en overlevenden. Vermoedelijk raakten in totaal vijf tot acht personen bedolven onder het puin.

Maandagochtend stortten twee verouderde gebouwen in het centrum van Marseille plotseling in. Een van de panden was onbewoonbaar verklaard en ontruimd, in het andere gebouw woonden nog mensen. Uit voorzorg is een aangrenzende bouwval ook neergehaald.

De panden die ingestort zijn, waren volgens de Franse krant Le Monde flatgebouwen van vier en vijf etages hoog. Bij de reddingswerkzaamheden zijn dinsdag meer dan honderd agenten en brandweermannen ingezet. Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner reisde af naar Marseille. Op Twitter deelde hij beelden van de situatie:

Twitter avatar CCastaner Christophe Castaner À #Marseille cette nuit, marins-pompiers et sapeurs-pompiers, policiers et agents de l’État consacrent toute leur énergie au sauvetage et au déblaiement.
Chaque minute compte. Nous sommes tous avec eux. https://t.co/fUwL7LdPpK

De gebouwen waren gelegen aan de Rue d’Aubagne, in het centrum van Marseille: