Thuiskok

Schuimtaart

De meeste taarten in dit boek hebben te lange recepten. Maar deze schuimtaart pas nog precies op de pagina.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de vanillesuiker en kristalsuiker door elkaar. Mix de eiwitten met de mixer op een hoge stand vijf minuten tot ze wit van kleur zijn en in volume zijn verdubbeld. Blijf mixen op een iets lagere stand en schep steeds een grote eetlepel van het suikermengsel in de kom met eiwit. Wacht met de volgende lepel tot de suiker goed is opgenomen. Ga door tot alle suiker op is en mix daarna verder tot het schuim heel stevig is. Schep er tot slot met een metalen lepel voorzichtig de azijn door. Schep het schuim op de bakplaat. Maak er een mooie berg van. Maak in het midden van de berg een kuil met de achterkant van een lepel. Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden zodra je de bakplaat erin zet. Bak het schuim een uur.

Zet de oven uit en laat het schuim er nog een uur in staan. Het kan barsten krijgen of een beetje inzakken, dat is niet erg. Zodra het schuim helemaal is afgekoeld, leg je het op een schaal. Klop de slagroom met de basterdsuiker stevig. Schep de slagroom in de kuil van de schuimtaart. Maak de aardbeien schoon, snijd ze in stukjes en leg ze op de slagroom.