In beeld

Stembussen geopend voor de midterms

De stembussen voor de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten op 6 november zijn geopend. De Amerikanen kiezen een volledig nieuw Huis van Afgevaardigden en iets meer dan een derde van de Senaat. De zogeheten ‘midterms’ worden vooral gezien als een landelijk referendum over het beleid van president Donald Trump. De uitslagen bepalen hoeveel politieke bewegingsvrijheid hij de laatste twee jaar van zijn regeertermijn heeft.

President Donald Trump voerde tot het allerlaatste moment campagne voor de 'midterms'. Hier spreekt hij zijn aanhang toe tijdens een rally in Cleveland, Ohio, op maandagavond 5 november, een paar uur voordat de eerste stembussen opengingen.
Foto David Maxwell/EPA
Een jong meisje wacht op de komst van de Republikeinse senator Ted Cruz bij een campagnebijeenkomst in Atascocita, Texas, op 5 november. Cruz is verwikkeld in een spannende strijd met de Democraat Beto O'Rourke om een senaatszetel. In aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016 was hij nog een van de kandidaten die het tijdens de Republikeinse voorverkiezingen opnam tegen Donald Trump.
Foto Justin Sullivan/AFP
Voormalig president Barack Obama mengt zich de laatste weken volop in de campagne. Hij beschuldigt Trump van paniekzaaierij over migratie en het verspreiden van leugens. Hier groet hij Democratische vrijwilligers in Fairfax Station in Virginia tijdens een verrassingsbezoek.
Foto Jacquelyn Martin/AP
De Democratische kandidaat in Texas, Beto O'Rourke, doet er alles aan zijn Republikeinse rivaal Ted Cruz van zijn zetel te verstoten. Aan de vooravond van de verkiezingen spreekt hij hier op de Universiteit van Texas in El Paso. In de laatste peilingen loopt O'Rourke iets achter op Cruz.
Foto Paul Ratje/AFP
Van 6 of 7 uur 's ochtends lokale tijd tot 6 of 7 uur 's avonds zijn de stembureaus in de Verenigde Staten geopend. Hier plaatst medewerkster Sarah Thomas borden bij een stembureau in Atlanta.
Foto David Goldman/AP
Al 's ochtends vroeg ontstaan rijen voor de stembureaus, zoals hier bij het Tuttle Park Recreation Center in Columbus, Ohio.
Foto John Minchillo/AP
Leden van de Greenspring Republican club in een bejaardenhuis in Fairfax, Virginia. Ze geven bewoners van het tehuis informatie over de verkiezingen en de Republikeinse standpunten.
Foto Andrew Caballero-Reynolds/AFP
Na verkiezingsrally's in Indiana, Missouri en Ohio loopt president Donald Trump van The Air Force One die aankwam op de Andrews Air Force Base naar een auto die hem naar het Witte Huis brengt.
Foto Carolyn Kaster/AP
In Atlanta stemt de jonge moeder Kristen Leach mede voor de toekomst van haar zes maanden oude dochter Nora.
Foto David Goldman/AP
Amerikaanser kan het bijna niet: je stem uitbrengen onder een basket, zoals hier in het Tuttle Park Recreation Center in Columbus, Ohio.
Foto John Minchillo/AP
Veel kiezers nemen hun kind mee naar het stembureau, zoals hier Sarah Wien in Mount Kisco vlak boven New York met haar dochter van 2,5 jaar oud die zich verstopt onder haar jas.
Foto Richard Drew/AP