PSV na vier wedstrijden uitgeschakeld in Champions League

PSV verdedigde 75 minuten lang een vroege voorsprong, voordat twee doelpunten van Harry Kane de club de das om deden.

Luuk de Jong kopte na 62 seconden spelen de 0-1 binnen.
Luuk de Jong kopte na 62 seconden spelen de 0-1 binnen. Foto David Klein/Reuters

PSV is uitgeschakeld in de Champions League na een 2-1 verlies uit bij Tottenham Hotspur. Harry Kane besliste het duel dinsdagavond met twee doelpunten in het voordeel van de Londenaren. Het hoogst haalbare voor PSV is nu de derde plaats in Groep B.

Luuk de Jong kopte de Eindhovenaren al na 62 seconden spelen op voorsprong uit een hoekschop, de snelste PSV-goal ooit in de Champions League. Daarna namen de Spurs de controle over de wedstrijd volledig over, net zoals ze dat tijdens het duel in Eindhoven deden (2-2).

Zoet

De ploeg van Mark van Bommel kon tegen het sterkere Tottenham enkel proberen de voorsprong te verdedigen. PSV had in de eerste helft maar 25 procent van het balbezit. Keeper Jeroen Zoet hield de ploeg met een aantal belangrijke reddingen op de been, waar hij in eerdere Champions League-wedstrijden nog flinke fouten maakte.

Kane bracht Spurs na 78 minuten met links op gelijke hoogte, na slim terugleggen door Fernando Lloriente. Eén minuut voor het einde van de reguliere speeltijd ging een kopbal van Kane via PSV’er Trent Sainsbury opnieuw achter Zoet. Tussen de twee doelpunten in kreeg Donyell Malen, die inviel voor Gastón Pereiro, nog een geweldige kans op een tweede Eindhovens doelpunt.

Door de winst komt Tottenham Hotspur op vier punten uit even veel wedstrijden. PSV blijft steken op één. FC Barcelona was en blijft koploper, met tien punten. Internazionale, dat dinsdag met 1-1 gelijkspeelde tegen de Spanjaarden, heeft er zeven. De nummer drie van de poule mag na de winterstop verder in de Europa League.