Hijskraan valt op oude gebouw Erasmus MC in Rotterdam

De kraanmachinist zou helpen bij de sloopwerkzaamheden bij het ziekenhuis. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat het MC “op geen enkele manier” hinder heeft ervaren door het incident.
Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat het MC “op geen enkele manier” hinder heeft ervaren door het incident. Foto Robin Utrecht/ANP

In Rotterdam is dinsdagochtend een mobiele hijskraan omgevallen tegen een oud gebouw van het Erasmus MC. De machinist zat in de kraan en raakte gewond, meldt de veiligheidsregio. Hij is aanspreekbaar en naar het ziekenhuis gebracht.

De kraanmachinist zou helpen bij de sloopwerkzaamheden bij het ziekenhuis. Het pand waar de kraan tegenaan viel is onderdeel van het vroegere Dijkzigt-ziekenhuis, dat tegen de vlakte gaat. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio was er niemand aanwezig in het gebouw en kunnen de werkzaamheden gewoon doorgaan.

Koelinstallaties

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat het MC “op geen enkele manier” hinder heeft ervaren door het incident. Volgens hem was de machinist van de kraan nog niet begonnen met zijn werkzaamheden, toen de kraan omviel. Hij zou koelinstallaties van het dak van het verlaten gebouw verwijderen en bestuurde de kraan vanaf de grond.

Het is nog niet duidelijk hoe de kraan kon omvallen. De inspectie doet onderzoek, meldt de ziekenhuiswoordvoerder. Ook is niet duidelijk hoe groot de schade aan de kraan is.