Voetbal

Rafael van der Vaart (35) beëindigt per direct zijn carrière

De 35-jarige Rafael van der Vaart beëindigt met onmiddellijke ingang zijn loopbaan als profvoetballer, omdat hij door blessures nauwelijks nog aan spelen toekomt. Dat zegt hij tegen De Telegraaf. „Ik moet nu gewoon stoppen, ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen. Het plezier raakt er anders wel af en dat wil ik voor zijn. Ik had voetballend opa willen worden, maar dat zit er helaas niet in.” De 109-voudig international kwam sinds dit seizoen uit voor het Deense Esbjerg fB, maar had door blessures nog amper wedstrijden gespeeld. Hij had al besloten dat dit zijn laatste seizoen zou zijn. Van der Vaart, onlangs benoemd tot bondsridder (de hoogste onderscheiding van de KNVB), begon zijn loopbaan in 2000 bij Ajax en vervolgde die bij onder meer HSV, Tottenham Hotspur en Real Madrid. (NRC)