VS-correspondent Bas Blokker beantwoordde vragen over de ‘midterms’

Amerika gaat dinsdag naar de stembus. Onze correspondent Bas Blokker beantwoordde dinsdag live vragen over deze verkiezingen.

De Amerikanen gaan dinsdag naar de stembus
De Amerikanen gaan dinsdag naar de stembus Foto Jacquelyn Martin/AP

De Amerikanen gaan dinsdag naar de stembus voor de midterms: de tussentijdse verkiezingen over onder meer de Senaat en het Huis van Afgevaardigden en voor bestuurders in verschillende staten en steden. Het is de eerste keer dat de VS naar de stembus mag sinds de verkiezing van president Donald Trump in 2016. Het zijn belangrijke verkiezingen, maar ze zijn ook complex. Onze correspondent Bas Blokker beantwoordde dinsdagmiddag live via Facebook vragen van lezers.

Hieronder kun je de video terugkijken.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.