Premier League

Leicester City eert overleden eigenaar met overwinning

De eerste wedstrijd van Leicester City na de tragische dood van de Thaise clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha was vooral emotioneel. Sommige spelers hielden het niet droog tijdens het eerbetoon voor aanvang van het duel met Cardiff City. De aangedane ploeg van trainer Claude Puel won met 1-0, dankzij een treffer van Demarai Gray. De Thaise miljardair kwam een week geleden om het leven toen de helikopter die hem bij het stadion van Leicester ophaalde na het duel met West Ham United neerstortte. Geen van de vijf inzittenden overleefde de crash.

De topper in de Premier League tussen Arsenal en Liverpool leverde zaterdag geen winnaar op. Het duel in Londen eindigde in 1-1. James Milner zette Liverpool na een uur spelen ietwat tegen de verhoudingen in op voorsprong, Alexandre Lacazette voorkwam een kleine tien minuten voor tijd een nederlaag voor de thuisploeg. Liverpool, waar Virgil van Dijk opviel met drie gevaarlijke kopballen op het doel van keeper Bernd Leno, blijft na elf duels ongeslagen.

Manchester City profiteerde van het puntverlies van Liverpool door Southampton met 6-1 te verslaan. City kwam daarmee alleen aan kop. De ploeg van Pep Guardiola stond al na achttien minuten met 3-0 voor. Southampton-verdediger Wesley Hoedt opende de score met een eigen doelpunt. (ANP)