‘Negen vermisten na instorten gebouwen Marseille’

Het gaat om zeven bewoners en twee voorbijgangers, aldus regiopresident Renaud Muselier.

In de Franse stad Marseille zijn maandagochtend twee gebouwen ingestort.
In de Franse stad Marseille zijn maandagochtend twee gebouwen ingestort. Foto Claude Paris/AP

In de Franse stad Marseille worden nog negen mensen vermist nadat er maandag twee gebouwen zijn ingestort. Dat maakte de regiopresident Renaud Muselier bekend via Twitter. Het gaat om zeven bewoners en twee voorbijgangers, aldus Muselier.

Twitter avatar RenaudMuselier Renaud Muselier A l’heure actuelle 9 personnes sont portées disparues dans le drame de la rue d’#Aubagne à #Marseille.
Nos @MarinsPompiers et nos @Pompiers_13 sont pleinement mobilisés ! https://t.co/AY30W2X8dG

Volgens Muselier zou onder meer een vrouw worden vermist die maandagmiddag niet kwam opdagen om haar dochter van school te halen. Een andere bewoner zou haar huis nooit verlaten. De twee vermiste voorbijgangers werden door een bewakingscamera vastgelegd terwijl ze langs de gebouwen liepen vlak voordat de panden instortten. Het is niet bekend of ze bedolven zijn geraakt onder het puin.

De twee gebouwen stortten maandagochtend plotseling in. Een van de panden was onlangs onbewoonbaar verklaard en ontruimd. Het tweede pand was nog bewoond. Uit voorzorg hebben de autoriteiten een derde aangrenzend pand neergehaald zodat met reddingsoperatie kon worden begonnen. De reddingswerkzaamheden gaan de hele nacht door, aldus Muselier.

Reddingsoperatie

De Franse minister van Huisvesting Julien Denormandie zei eerder op de dag niet te weten of er mensen werden vermist. “We moeten eerst vaststellen of er mensen vastzitten die we kunnen redden”, zei hij. Hij noemde het “een race tegen de klok”.

De Franse president Emmanuel Macron toonde op Twitter zijn medeleven. “Vanmorgen heeft Marseille geleden en Marseille lijdt nog steeds”, schreef hij.