Midden-Oosten

Bahreinse oppositieleider Salman veroordeeld tot levenslang

De Bahreinse oppositieleider Ali Salman is zondag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor spionage. Dat meldt persbureau AP. Ali Salman werd in juni nog vrijgesproken, maar is nu in hoger beroep toch veroordeeld. Het vonnis komt enkele weken voor de parlementsverkiezingen in het land. Salman leidde oppositiepartij Al-Wefaq, maar deze partij werd in 2016 ontbonden door de rechter en kan niet meedoen aan de verkiezingen. De oppositiepartij vertegenwoordigde een belangrijk deel van de shi’itische meerderheid in het land dat wordt geregeerd door sunnieten. Ook twee andere leden van oppositiepartij Al-Wefaq werden zondag veroordeeld. De drie zijn schuldig bevonden aan het verstrekken van gevoelige informatie aan buurland Qatar in ruil voor geld. (NRC)