Feyenoord en VVV spelen gestaakt duel over op 6 december

De lichtmasten van De Kuip vielen zondag uit na één minuut spelen. Feyenoord is er inmiddels achter wat de oorzaak van de storing was.

Scheidsrechter Nijhuis en Feyenoord-speler Steven Berghuis tijdens de lichtuitval in De Kuip.
Scheidsrechter Nijhuis en Feyenoord-speler Steven Berghuis tijdens de lichtuitval in De Kuip. Foto ANP

Voetbalbond KNVB heeft de eredivisiewedstrijd Feyenoord - VVV-Venlo, die zondag werd gestaakt omdat de lichtmasten in De Kuip waren uitgevallen, verplaatst naar donderdag 6 december. De clubs zullen het duel in zijn geheel over spelen, meldt Feyenoord maandag op zijn website.

De verlichting van het Rotterdamse stadion hield ermee op toen de wedstrijd nog maar één minuut bezig was. Het stond nog 0-0. Scheidsrechter Bas Nijhuis wachtte een half uur, in de hoop dat monteurs het probleem konden oplossen. Dat lukte echter niet, waarop de arbiter besloot dat er niet meer gevoetbald zou worden.

Feyenoord is er inmiddels achter wat de oorzaak was van de storing. Die zat in de systemen van de club zelf, laat Feyenoord-directeur Jan van Merwijk maandag weten. “Een deel van de techniek, onder meer een transformator en meerdere relais, blijkt het te hebben begeven.” Er komt volgens Van Merwijk ook een noodsysteem. “In het zeer onwaarschijnlijke geval dat ons dit nog eens overkomt, hoeft de wedstrijd niet meer te worden gestaakt.”

‘Slechte nacht gehad’

De afgelasting van de wedstrijd zorgde voor een fluitconcert van de fans, die eerder nog ludiek hadden geprobeerd het veld te verlichten met hun mobieltjes. Verder waren er geen ongeregeldheden. Van Merwijk wil de supporters bedanken voor de “rustige wijze” waarop de toeschouwers met het slechte nieuws omgingen. “Zelf heb ik er een heel slechte nacht van gehad, maar het blijft vooral enorm zuur voor de teams en de supporters.”

De reparatie van het technische mankement gaat enkele dagen duren, zegt Van Merwijk. Bij de interland Nederland - Frankrijk, op 16 november, zou alles het volgens de directeur weer moeten doen.