Eredivisie

Licht valt al na één minuut uit in de Kuip, Feyenoord – VVV-Venlo moet opnieuw

De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo is zondagavond gestaakt nadat al na één minuut spelen de lichtinstallatie in de Kuip was uitgevallen. Technici slaagden er niet in het probleem te verhelpen, waarna scheidsrechter Bas Nijhuis na een half uur besloot de wedstrijd, die om kwart voor vijf begon, te staken.

Voetbalbond KNVB gaat maandag in samenspraak met Feyenoord, VVV-Venlo en de gemeente Rotterdam op zoek naar een nieuwe datum voor de competitiewedstrijd tussen beide clubs.

Koploper PSV hielp trainer Mark van Bommel zaterdag in zijn eerste seizoen aan een record. Dankzij de zege op Vitesse (1-0), door een doelpunt van aanvoerder Luuk de Jong, is PSV de competitie begonnen met elf overwinningen. Van Bommel evenaarde daarmee het eredivisierecord van Morten Olsen, die in 1997 bij Ajax begon met elf zeges.

De overwinning op Vitesse kwam moeizaam tot stand. De regerend landskampioen speelde ruim 75 minuten met een man meer, omdat verdediger Danilho Doekhi in zijn vierde eredivisieduel namens Vitesse al voor de tweede keer met rood van het veld werd gestuurd. Hij haalde na een kwartier de doorgebroken Hirving Lozano onderuit. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük twijfelde geen moment en stuurde Doekhi van het veld.

Doekhi had bij zijn competitiedebuut, tegen Feyenoord, ook al rood gekregen. Pas in de 69ste minuut wist PSV het verschil te maken.

Ook Ajax gaat door met winnen. In de Arena rekende de ploeg van trainer Erik ten Hag zaterdagavond simpel af met Willem II (2-0) en blijft daardoor op vijf punten van PSV. Ajax besliste de wedstrijd al binnen 22 minuten. Kasper Dolberg opende in de elfde minuut de score (1-0), Frenkie de Jong tekende in de 22ste minuut voor de 2-0. Daarna deed Ajax het rustig aan, met het oog op het Champions League-duel met Benfica, woensdagavond in Lissabon.