Brieven

Brieven

Beste Hans,

Via deze weg alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en de allerbeste wensen voor je pensioen. Veel dank voor al je jaren kijkadvies, jouw televisie- en filmrecensies behoorden altijd tot mijn lievelingsstukken in NRC. Hopelijk kijk je met net zoveel tevredenheid terug op je werk bij de krant als veel van je lezers. Als historicus kan ik bovendien niet anders dan stellen dat je – vooral met Zap – een onmisbare bijdrage hebt geleverd aan de geschiedschrijving van de toekomst. Jarenlang documenteerde jij de soms bizarre blik van Nederlanders op de wereld om ons heen. Ik hoop van harte dat iemand ooit de veertien jaren televisierecensies als basis zal nemen voor een eenentwintigste-eeuwse kijkgeschiedenis van Nederland. Gelukkig ben je nog lang niet klaar met schrijven!