Kramer meldt zich af voor 10 kilometer bij kwalificatie World Cup

Sven Kramer heeft te veel last van een rugblessure. Vrijdag werd hij nog teleurstellend derde op de 5.000 meter.

Sven Kramer met coach Jac Orie na de de 5000 meter tijdens het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf.
Sven Kramer met coach Jac Orie na de de 5000 meter tijdens het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf. Foto Vincent Jannink/ANP

Sven Kramer komt vanmiddag niet in actie bij de kwalificatiewedstrijd op de 10 kilometer voor de World Cup. De 32-jarige schaatser heeft te veel last van een rugblessure en meldt zich om die reden af.

Vrijdag werd Kramer teleurstellend derde op 5.000 meter, teamgenoot Patrick Roest bleef de Friese kampioen acht seconden voor en won de afstand. Ook ontnam Roest het baanrecord in Thialf van Kramer. Zaterdag werd Kramer nog vijfde op de 1.500 meter. Door bij de eerste vijf op beide afstanden te eindigen, plaatste Kramer zich voor de komende wereldbekerwedstrijd. De wereldbekerwedstrijden op de tien kilometer moet hij nu aan zich voorbij laten schieten.

Nog meer afmeldingen

Ook sprinter Ronald Mulder heeft zich afgemeld voor de kwalificatie voor de World Cup. De sprinter start zondag niet op de 1.000 meter, vanwege rugklachten. Vrijdag kwalificeerde hij zich wel voor de 500 meter, in dezelfde tijd als zijn broer Michel.

De kwalificatiewedstrijden voor de 1.000 meter (vrouwen en mannen), vijf kilometer voor vrouwen en tien kilometer voor mannen worden zondagmiddag verreden.