‘Ik heb vers vlees voor de hond nodig’

Ruim veertig jaar zat Bjørn Bosch (61) in het rietdekken. Onlangs deed hij zijn rietdekbedrijf van de hand. Met pensioen is hij nog niet, dus het is nog even „overleven”. Vanavond wordt het „een makkelijk happie” voor hem en zijn vrouw: een rollade, „met een bakkie salade, een aardappeltje”.

Waarom komt u in deze Coop?

„Veel keuze is hier niet. Ik woon vijf kilometer verder in Oosterhesselen en rij vaak naar Beilen, dan kom ik hier langs. Ze hebben hier goede kwaliteit vleeswaren, diepvriesproducten en ik kan hier terecht voor m’n borreltje.”

Wat drinkt u?

„Berenburg. Hartevelt Berenburg. Maar ik meng het altijd met cola, dus merk maakt me niet veel uit.”

U heeft veel vlees gekocht.

„Ik heb vers vlees voor de hond nodig en dat hebben ze niet op veel plekken.”

Hoeveel honden heeft u?

„Drie. Twee Russells en een Duits-Poolse Riesenschnauzer. Die laatste heeft een erg gevoelige maag. Blikvoer of ingevroren vlees is niks voor hem, daarom heeft hij vers vlees nodig. Dan functioneert hij het best. In Frankrijk en Portugal krijg je nog gewoon afvalvlees van de slager, maar dat krijg je hier niet mee. Dat mag niet, of zo.”

Bent u vaak in het buitenland?

„Ik woon eigenlijk in Portugal, driekwart van het jaar. Ik heb laatst m’n woonboerderij in Beilen verkocht toen de prijzen goed waren. Nu zitten we in Oosterhesselen in een soort vakantiewoning.”