Dierenbescherming

Rotterdamse katten kunnen in november gratis worden gechipt

Deze maand kunnen Rotterdammers hun katten kosteloos laten chippen. Voor het derde jaar op rij werken de Dierenbescherming en gemeente Rotterdam samen voor deze gratis chip-actie, waar verschillende dierenartsen in Rotterdam belangeloos aan mee werken. De reden is dat er veel katten op straat worden gevonden; vorig jaar ruim 60.000. Zij kunnen alleen met een eigenaar worden herenigd als ze een geregistreerde chip hebben.

De actie loopt de hele maand november, en is uitsluitende bedoeld voor Rotterdamse katten – eigenaren moeten een identiteitsbewijs meenemen. Vorig jaar hebben 1.141 Rotterdamse katten een chip gekregen. Nu zijn er ook ongeveer 1.200 chips beschikbaar, en geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Chippen en registreren kost normaal tegen de 50 euro. Het advies van de dierenbescherming is ook katten te laten chippen die normaal gesproken binnen zijn. Als ze op straat komen kunnen ze vaak de weg terug niet vinden. (NRC)