Volg de migrantenkaravaan in Mexico

Duizenden migranten zijn onderweg naar de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Onze correspondent Nina Jurna loopt mee.

De migranten zijn te voet, liften of gaan met de bus.
De migranten zijn te voet, liften of gaan met de bus. Foto Hannah McKay/Reuters
Lees ook: Waarom is de migrantenkaravaan een verkiezingsthema geworden in de VS

Al meer dan twee weken trekt een ‘karavaan’ van migranten door Mexico. De groep die enkele duizenden mensen groot is, trekt in een lange stoet door Mexico, richting de grens met de VS. In een groep reizen is immers veiliger dan alleen.

De migranten, uit onder meer El Salvador en Honduras, willen weg uit Midden-Amerika omdat ze op zoek zijn naar betere economische omstandigheden, maar ook omdat zij geweld en criminaliteit ontvluchten. Ze krijgen de optie om zich in Mexico te vestigen, maar de meeste willen doorreizen naar Amerika. Op die plaats van bestemming is de karavaan een belangrijk thema geworden voor de tussentijdse verkiezingen die volgende week plaatsvinden. President Trump heeft ruim vijfduizend militairen gestuurd om de karavaan tegemoet te treden.

Correspondent Nina Jurna is in Mexico en loopt mee met de migranten. Onderweg spreekt ze met de mensen die de ruim 2.500 kilometer afleggen. Ook maakt ze foto’s en video’s van de karavaan.

Volg haar verslag hieronder.