Tim Hofman

Succesvol burgerinitiatief voor agenderen van kinderpardon

Het burgerinitiatief van BNN-presentator Tim Hofman om het kinderpardon op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen is vrijdagochtend, amper 24 uur na de lancering, ruim 80.000 keer ondertekend. In principe zijn dat genoeg handtekeningen: 40.000 is de vereiste ondergrens. Het burgerinitiatief werd donderdag gelanceerd in het YouTube-programma #BOOS. In een uitzending van een uur worden vijf kinderen gevolgd die in Nederland zijn geboren of hier al langer dan vijf jaar wonen, maar wel het land uit moeten. In totaal zitten in Nederland zo’n vierhonderd ‘gewortelde kinderen’ in die situatie. De programmamaker roept op om voor hen het kinderpardon toe te passen zodat ze kunnen blijven. Ook wil de programmamaker dat de huidige regeling versoepeld wordt. (NRC)