Thuiskok

Rendang

Raw Beef Cubes
Raw Beef Cubes

Hier is-ie dan, de daging rendang. Witte rijst erbij en klaar. Of combineer het met de overige recepten van deze week voor een smakelijke rijsttafel.

Begin met de bumbu. Snijd de puntpaprika en de lombok in grove stukken. Schil de gemberwortel. Hak de gember, laos, twee blaadjes djeruk purut en een stengel sereh grof. Doe samen met de kemirinoten, ketumbar, kunjit, djinten, kardemom, het zout en de peper in een blender of keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.

Verhit 100 ml olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de sambal en de bumbu toe en bak twee minuten mee. Hak twee stengels sereh in grove stukken en doe samen met de kaneelstokjes, salam, twee blaadjes djeruk purut en het vlees in de pan. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Haal na anderhalf uur het deksel eraf en laat nog anderhalf uur stoven, zodat de saus iets inkookt. Roer af en toe even door en voeg een beetje water toe als het te droog wordt. Draai als het vlees zacht en mals is het vuur uit en voeg de santen en gemalen kokos toe. Roer goed door totdat de santen helemaal gesmolten is.