Politie ramt Brabantse loods met shovel

Mede dankzij ‘het verrassingseffect’ kon de politie twaalf verdachten aanhouden voor illegale softdrugshandel en witwaspraktijken.

De politie viel de loods binnen met 25 agenten.
De politie viel de loods binnen met 25 agenten. Robin van Lonkhuijsen/ANP

Twaalf mannen zijn woensdagavond opgepakt in Vlijmen (Noord-Brabant) voor illegale softdrugshandel en witwaspraktijken. Een arrestatieteam van de politie ramde de voordeur van de loods open met een shovel. Twee mannen probeerden tevergeefs te vluchten.

De politie vond onder meer dertig kilo hennep, 50.000 euro contant en luxe horloges. Ook dertien auto’s werden in beslag genomen, waaronder een aantal luxe exemplaren. Buiten de loods vond de politie een vuurwapen in een auto, de eigenaar is opgepakt. De twaalf verdachten komen allemaal uit Brabant of Limburg en zijn tussen de 29 en 68 jaar oud.

Inval met een shovel

Het arrestatieteam van de politie gebruikte een shovel “om optimaal gebruik te maken van het verrassingseffect”, schrijft de politie Oost-Brabant in een persbericht. Volgens een woordvoerder is het “vrij bijzonder” dat dit gebeurt: “Het was geen deur die simpel met een stootram te forceren was.” Er zijn geen gewonden gevallen bij de actie.

Burgemeester Roel Augusteijn van Heusden zegt dat het pand al langer bij de gemeente onder de aandacht lag en is blij met de actie tegen “ondermijnende criminaliteit”. De gemeente Heusden heeft de loods per direct gesloten.