Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Markus Schreiber/AP
 1. Achttien jaar Merkel, en de mannen die haar wilden uitschakelen

  Correspondent Juurd Eijsvoogel tipt dit stuk van de Süddeutsche Zeitung: een overzicht van 18 jaar Merkel als voorzitter van de CDU en van de reeks mannen in haar partij die in de loop der jaren dachten haar te kunnen uitschakelen, maar zich lelijk op haar verkeken en het onderspit delfden.

 2. De digitale kloof tussen arm en rijk

  In The New York Times las redacteur Titia Ketelaar over de nieuwe kloof tussen arm en rijk. Tot voor kort ging het in het onderwijs over het gebrek aan digitale middelen voor arm - nu is het een teken van rijkdom als kinderen een iPad-verbod krijgen.

 3. Apples nieuwe, radicale aanpak: liever mensen dan machines

  Apple zegt met Apple News de journalistiek te willen redden, maar de eerste tekenen zijn niet veelbelovend. The New York Times ging langs bij de ‘redactie’ van Apple News en schreef een erg goed artikel over de voors en tegens van Apple als nieuwsvoorziener, zag redacteur Sophie van Oostvoorn.

 4. Noodkreet van een Chinese dwangarbeider

  De BBC brengt een mooi verhaal over een vrouw in Oregon die in 2012 een handgeschreven noodkreet van een Chinese dwangarbeider vond in een doos met Halloween-decoraties. Tip van redacteur Wieland van Dijk.

 5. De ‘big spenders’ van de midterm-verkiezingen

  Er gaan enorme bedragen om in de midterm-verkiezingen die volgende week plaatsvinden in de VS. The Guardian maakte een overzicht van de twintig grootste donateurs. Wie zijn zij en wat proberen ze met hun geld te bereiken?

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.