In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Donderdag 1 november was het World Vegan Day. In Barcelona markeerden activisten die dag door zich voor te doen als een stuk vlees op een bord.
Foto Andreu Dalmau/EPA
Deze schoenen werden opgedoken tijdens de zoektocht naar slachtoffers van de ramp met de Lion Air-vlucht JT 610. Het vliegtuig van de Indonesische maatschappij stortte maandagochtend neer, slechts dertien minuten nadat het vanaf Jakarta was vertrokken richting de Indonesische stad Pangkal Pinang. Alle 189 inzittenden zijn omgekomen.
Foto Bay Ismoyo/AFP
In Herat, Afghanistan, ontvangen families hulppakketten van VN-organisaties Unicef en UNHCR. In deze provincie zijn vanwege de aanhoudende droogte veel mensen op drift geraakt; de ngo's ondersteunen zo'n duizend families in Herat met noodrantsoenen en andere hulpgoederen.
Foto Jalil Rezayee/EPA
In Kansas City, in de Amerikaanse staat Missouri, heeft de 'Indian Summer' zijn intrede gedaan. In het park rondom het National World War I Museum zijn de bomen van kleur veranderd, zoals aan deze grote eik.
Foto Charlie Riedel/AP
Een vrouw staat stil nabij het gedenkteken dat is opgericht bij de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh, waar vorige week elf mensen werden doodgeschoten. Dader Robert Gregory Bowers deed volgens de autoriteiten na zijn aanhouding antisemitische uitspraken.
Foto Matt Rourke/AP
Woensdag en donderdag werden in Pakistan veel demonstraties georganiseerd tegen de vrijspraak van Asia Bibi. Het Pakistaanse Hooggerechtshof bepaalde eerder dat er onvoldoende bewijs was tegen de vrouw, die werd beschuldigd van blasfemie. De deelnemers aan deze protestbetoging zijn aanhangers van de islamitische politieke partij TLP.
Foto Arshad Arbab/EPA
Woensdag 30 oktober waren 'voorname genodigden' te gast bij de militaire Navo-oefening Trident Juncture in het Noorse Trondheim. Aan de grootschalige oefening, die vorig weekend begon en nog tot 23 november voortduurt, doen ongeveer 50.000 militairen van meer dan dertig landen mee.
Foto Gorm Kallestad/EPA
Een Zuid-Koreaanse marinier neemt deel aan de jaarlijkse militaire oefening op het eiland Yeonpyeong, op donderdag 1 november. Op 19 september van dit jaar kwamen de leiders Moon Jae-in (Zuid-Korea) en Kim Jong-un (Noord-Korea) in een militair akkoord overeen dat in zogeheten bufferzones geen vijandige acties zullen worden uitgevoerd. Yeonpyeong (het grootste eiland in de gelijknamige groep) en omliggende wateren zijn vaker het toneel geweest van conflicten tussen de twee landen.
Foto Jeon Heon-Kyun/EPA
De Russische turner Artur Dalaloyan heeft zich radeloos in een hoek verstopt, na de nipt verloren finale van de landenwedstrijd van het WK. Maandag haalde het Chinese turnteam 0,049 punten méér dan de Russische turners.
Foto Vadim Ghirda/AP
Op dinsdag overstroomde het Piazza San Marco, of het beroemde San Marcoplein van Venetië. Het hoogwater was het gevolg van hoge getijden en een sterke sirocco (zuidelijke wind) en stond dinsdag op 150 centimeter.
Foto Miguel Medina/AFP
Hondurese migranten die in een 'karavaan' op weg zijn naar de Verenigde Staten rusten even uit op een basketbalveldje in de stad San Pedro Tapanatepec, in het zuiden van Mexico. Dat land liet vorige week weten dat de Centraal-Amerikaanse migranten medische hulp, onderwijs en tijdelijke banen zouden krijgen, zolang ze maar in 's lands twee zuidelijke staten verblijven en niet verder trekken.
Foto Guillermo Arias/AFP
Ghazi Ali bin Ali, gefotografeerd in een ziekenhuis in een buitenwijk van de Jemenitische stad Taiz, is tien jaar. Het jongetje lijdt aan ernstige ondervoeding als gevolg van de oorlog in Jemen, waardoor burgers worden afgesneden van voedsel en andere hulp.
Foto Ahmad Al-Basha/AFP
Dinsdag werd de halve finale gespeeld van de Copa Libertadores, het jaarlijkse voetbaltoernooi voor clubs uit Zuid-Amerika. Het Argentijnse River Plate wist het team van Gremio (uit Brazilië) te verslaan. Na afloop van de wedstrijd moest de oproerpolitie scheidsrechter Andres Cunha en zijn assistenten beschermen tegen hordes woedende Braziliaanse voetbalfans. De finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League zal worden gespeeld tussen aartsrivalen River Plate en Boca Juniors.
Foto Diego Vara/Reuters
In Kawasaki, een wijk in Tokio, kwamen zondag 2.500 mensen samen om deel te nemen aan een Halloween-parade. Ze kwamen bijna allemaal in kostuum, soms als groep.
Foto Kiyoshi Ota/EPA
Dit beeld van de Indiase onafhankelijkheidsstrijder Sardar Vallabhbhai Patel, ook wel Standbeeld van de Eenheid genoemd, werd woensdag onthuld in de westelijke deelstaat Gujarat. In de campagne van huidge premier Narendra Modi, die zich opmaakt voor de algemene verkiezingen van volgend jaar, wordt Patel als nationaal icoon gebruikt.
Foto Ajit Solanki/AP