Airbagprobleem

Toyota roept 60.000 oudere auto’s terug

Foto Marten van Dijl / EPA

Het Japanse autobedrijf Toyota roept in Nederland 60.000 voertuigen terug vanwege problemen met de airbags. Het gaat om auto’s die tussen de elf en achttien jaar oud zijn. De airbags in de modellen Avensis en Corolla hebben een defect, waardoor ze mogelijk „op het onjuiste moment” afgaan, volgens een woordvoerder. Bij bijna 12.500 voertuigen moeten onderdelen van fabrikant Takata, eerder in opspraak wegens ondeugdelijke airbags, worden vervangen. Toyota Nederland roept daarnaast ruim 47.000 auto’s naar de garage om de airbagcomputer te kunnen vervangen. Wereldwijd moeten bijna 2 miljoen auto’s terug naar de garage. Het gaat om drie terugroepacties vanwege verschillende defecten, maar bij alle auto’s werken de airbags niet naar behoren. (NRC)