‘Verslechterde sfeer’

Directielid Nationaal Coördinator Groningen stapt op

Jeroen de Boer stopt als directielid van de Nationaal Coördinator Gronigen (NCG). Hij is na de in mei opgestapte Hans Alders het tweede directielid dat de organisatie verlaat. Volgens een verklaring van de NCG sloot de „ingezette koers niet aan bij zijn visie”. Een verdere toelichting op het vertrek van De Boer wordt niet gegeven. Hij staat bekend als een vertrouweling van Alders. Die stapte in mei op als Nationaal Coördinator Groningen uit onvrede over een besluit van minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD). Die zou zich volgens hem niet aan afspraken houden over de versterking van 1.600 Groningse huizen. Volgens RTV Noord zou het opstappen van De Boer te maken hebben met de „verslechterde sfeer” bij de NCG sinds Alders er weg is. Waarnemend NCG Herman Sietsma zou met De Boer niet op één lijn zitten. (NRC)