Thuiskok

Pittige, zoetzure kip

Dit is een makkelijk en snel gerecht voor heerlijk plakkerige, zoet-pittige kip. Ga vooral op uw gevoel af voor wat betreft de hoeveelheden suiker en sambal en kijk wat u zelf lekker vindt. Dit recept werkt ook goed met kipfilet.

Hak de knoflook fijn. Snijd de kippendijfilets in grove stukken. Snijd de serehstengels in vieren en kneus ze door er een paar keer op te slaan met de botte kant van een mes. Hierdoor komen de aroma’s beter los. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze een minuut. Voeg de sambal toe en bak nog een minuut. Voeg de suiker toe en laat een paar minuten karamelliseren. Doe de stukken kip in de pan en bak ze even rondom aan op hoog vuur. Voeg de sereh, djeruk perut en tamarinde toe en laat de kip op middelhoog vuur in twintig minuten gaarpruttelen. Voeg zout toe naar smaak.