Open brief Clubs kinderopvang willen verbeterde Stint terug op de weg

De Branchevereniging Kinderopvang en de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (Boink) willen dat een verbeterde versie van de Stint zo snel mogelijk wordt toegelaten op de weg. Dat staat in een brief, in handen van RTL Nieuws, die woensdag is verstuurd aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD). Na het fatale ongeluk in Oss waar vier jonge kinderen omkwamen nadat een trein op de Stint botste, besloot de minister tot een verbod. Ze heeft onderzoeksinstituut TNO de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de veiligheid van het voertuig. Dit rapport komt naar verwachting eind dit jaar. Voor kinderopvangorganisaties duurt dit veel te lang, zo staat in de brief. Als alternatief gebruiken ze ander vervoer, zoals busjes en taxi’s en dat zorgt voor een flinke stijging van de kosten. (NRC)