Misdragingen

Erasmus Universiteit herstelt banden met studentencorps

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de relatie met studentencorps RSC/RVSV hersteld. Dat heeft de instelling donderdag bekendgemaakt. Begin dit jaar werd financiële steun aan de studentenvereniging stopgezet, in afwachting van een onderzoek naar misdragingen tijdens de introductiedagen. Rector magnificus Huib Pols bepaalde toen dat die incidenten in strijd waren met gemaakte afspraken. Daarom schrapte hij de bestuursbeurzen en werd het corps uitgesloten van deelname aan ceremoniële bijeenkomsten bij de instelling. In een persbericht schrijft de universiteit dat de relatie per direct is hersteld. Volgens het college heeft RSC/RVSV het vertrouwen teruggewonnen door „een cultuurverandering in te zetten”. Het corps moet de universiteit blijven informeren over de voortgang. (NRC)